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dc.contributor.author
Rodriguez, Anabel
dc.contributor.author
Bruno, Estela
dc.contributor.author
PAOLA, Carlos
dc.contributor.author
Campañone, Laura Analia
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio
dc.date.available
2021-02-12T03:35:09Z
dc.date.issued
2018-06
dc.identifier.citation
Rodriguez, Anabel; Bruno, Estela; PAOLA, Carlos; Campañone, Laura Analia; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Experimental study of dehydration processes of raspberries (Rubus idaeus) with microwave and solar drying; Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos; Food Science and Technology; 39; 2; 6-2018; 336-343
dc.identifier.issn
0101-2061
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/125558
dc.description.abstract
The aim of the present study was to evaluate the effect of solar and microwave drying on raspberries (Rubus Idaeus) cv. Heritage. The efficiency of drying was evaluated in terms of weight reduction in function of the time. The quality properties evaluated were color, texture, antioxidant capacity and total polyphenols content. The results showed that solar drying and microwave drying allowed a good preservation of surface color in the final product. However, the solar drying achieved a desirable texture in dried raspberries compared to microwave drying. Neither solar drying nor microwave drying allowed a high retention of the antioxidant capacity. Nevertheless, both processes allow obtaining final stable fruits (low water activity) at any time of the year.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
MICROWAVE DRYING
dc.subject
QUALITY PROPERTIES
dc.subject
RASPBERRIES
dc.subject
SOLAR DRYING
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Experimental study of dehydration processes of raspberries (Rubus idaeus) with microwave and solar drying
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2021-01-18T15:44:34Z
dc.identifier.eissn
1678-457X
dc.journal.volume
39
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
336-343
dc.journal.pais
Brasil
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Anabel. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Bruno, Estela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: PAOLA, Carlos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Astronómicas y Geofísicas; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina
dc.description.fil
Fil: Campañone, Laura Analia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Food Science and Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y32ddxjz
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1590/fst.29117
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