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dc.contributor.author
Rodriguez, Anabel  
dc.contributor.author
Bruno, Estela  
dc.contributor.author
PAOLA, Carlos  
dc.contributor.author
Campañone, Laura Analia  
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio  
dc.date.available
2021-02-12T03:35:09Z  
dc.date.issued
2018-06  
dc.identifier.citation
Rodriguez, Anabel; Bruno, Estela; PAOLA, Carlos; Campañone, Laura Analia; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Experimental study of dehydration processes of raspberries (Rubus idaeus) with microwave and solar drying; Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos; Food Science and Technology; 39; 2; 6-2018; 336-343  
dc.identifier.issn
0101-2061  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/125558  
dc.description.abstract
The aim of the present study was to evaluate the effect of solar and microwave drying on raspberries (Rubus Idaeus) cv. Heritage. The efficiency of drying was evaluated in terms of weight reduction in function of the time. The quality properties evaluated were color, texture, antioxidant capacity and total polyphenols content. The results showed that solar drying and microwave drying allowed a good preservation of surface color in the final product. However, the solar drying achieved a desirable texture in dried raspberries compared to microwave drying. Neither solar drying nor microwave drying allowed a high retention of the antioxidant capacity. Nevertheless, both processes allow obtaining final stable fruits (low water activity) at any time of the year.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
MICROWAVE DRYING  
dc.subject
QUALITY PROPERTIES  
dc.subject
RASPBERRIES  
dc.subject
SOLAR DRYING  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Experimental study of dehydration processes of raspberries (Rubus idaeus) with microwave and solar drying  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-01-18T15:44:34Z  
dc.identifier.eissn
1678-457X  
dc.journal.volume
39  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
336-343  
dc.journal.pais
Brasil  
dc.description.fil
Fil: Rodriguez, Anabel. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bruno, Estela. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: PAOLA, Carlos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Astronómicas y Geofísicas; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Campañone, Laura Analia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación de Agroindustria. Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina  
dc.journal.title
Food Science and Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y32ddxjz  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1590/fst.29117