Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Gere, José Ignacio  
dc.contributor.author
Bualó, Ricardo Alberto  
dc.contributor.author
Perini, Ariel L.  
dc.contributor.author
Arias, Ricardo D.  
dc.contributor.author
Ortega, Facundo  
dc.contributor.author
Wulff, Adan E.  
dc.contributor.author
Berra, Guillermo  
dc.date.available
2021-02-04T19:35:05Z  
dc.date.issued
2019-05  
dc.identifier.citation
Gere, José Ignacio; Bualó, Ricardo Alberto; Perini, Ariel L.; Arias, Ricardo D.; Ortega, Facundo; et al.; Methane emission factors for beef cows in Argentina: effect of diet quality; Royal Society of New Zealand; New Zealand Journal Of Agricultural Research; 2019; 5-2019; 1-10  
dc.identifier.issn
0028-8233  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/124863  
dc.description.abstract
To determine the methane (CH4) emission factors for beef cows in Argentina, we carried out two experiments to test the effect of different diets on methane emission from grazing conditions. In experiment 1, diet consisted of native grass-based pasture vs. sorghum-based pasture (63.1% and 63.5% of dry matter digestibility (DMD) respectively), and in experiment 2, it consisted of native grass-based pasture vs. alfalfa hay (45.2% and 43.6% of DMD respectively). In both experiments, CH4 production showed statistically significant differences (202.7 ± 11.5 and 157.5 ± 10.6 g/d for native grass-based pasture and sorghum respectively; 157.4 ± 8.9 and 190.6 ± 9.4 g/d for native grass-based pasture and lucerne hay respectively). The energy lost through eructation of CH4 was less for cows grazing sorghum than for cows grazing native grass-based pasture (4.3% ± 0.3% vs 5.6% ± 0.4%), and it was similar between the latter and cows grazing alfalfa hay (7.1% ± 0.6% vs 8.2% ± 0.5%). The results support that low quality diets increase methane yield (Ym).  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Royal Society of New Zealand  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BEEF CATTLE  
dc.subject
DIET QUALITY  
dc.subject
ENTERIC CH4 EMISSION  
dc.subject
GRAZING CONDITIONS  
dc.subject
SF6 TRACER TECHNIQUE  
dc.subject.classification
Agricultura  
dc.subject.classification
Agricultura, Silvicultura y Pesca  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Methane emission factors for beef cows in Argentina: effect of diet quality  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2021-01-27T19:15:19Z  
dc.identifier.eissn
1175-8775  
dc.journal.volume
2019  
dc.journal.pagination
1-10  
dc.journal.pais
Nueva Zelanda  
dc.journal.ciudad
Auckland  
dc.description.fil
Fil: Gere, José Ignacio. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Buenos Aires. Unidad de Investigación y Desarrollo de las Ingenierías; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Bualó, Ricardo Alberto. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación en Ciencias Veterinarias y Agronómicas. Instituto de Patobiología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Perini, Ariel L.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación en Ciencias Veterinarias y Agronómicas. Instituto de Patobiología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Arias, Ricardo D.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación en Ciencias Veterinarias y Agronómicas. Instituto de Patobiología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ortega, Facundo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación en Ciencias Veterinarias y Agronómicas. Instituto de Patobiología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Wulff, Adan E.. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación en Ciencias Veterinarias y Agronómicas. Instituto de Patobiología; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Berra, Guillermo. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Centro de Investigación en Ciencias Veterinarias y Agronómicas. Instituto de Patobiología; Argentina  
dc.journal.title
New Zealand Journal Of Agricultural Research  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00288233.2019.1621355?journalCode=tnza20  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/https://doi.org/10.1080/00288233.2019.1621355