Capítulo de Libro
Prunus
Título del libro: Health Promoting Properties of Fruits and Vegetables
Vicente, Ariel Roberto
; Manganaris, George A.; Cisneros Zevallos, Luis; Crisosto, Carlos H.
Otros responsables:
Terry, Leon A.
Fecha de publicación:
2011
Editorial:
Centre for Agricultural Bioscience International
ISBN:
978 1 84593 528 3
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
The genus Prunus includes about 430 species of deciduous or evergreen trees and shrubs naturally widespread throughout temperate regions. It belongs to the subfamily Prunoideae, within the Rosaceae family. While some species do not yield edible fruit and are used for decoration, others are grown commercially for fruit and 'nut' production. Most of these species are originally from Asia or Southern Europe, such as peach (Prunus persica), nectarine (P. persica var. nectarina), European plum (P. domestica), Japanese plum (P. salicina), apricot (P. armeniaca), mume or Japanese apricot (P. mume), sweet cherry (P. avium), sour cherry (P. cerasus) and almond (P. amygdalus).
Palabras clave:
Bioactive
,
Antioxidants
,
Peach
,
Cherry
Archivos asociados
Licencia
Identificadores
Colecciones
Capítulos de libros(CIDCA)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Vicente, Ariel Roberto; Manganaris, George A.; Cisneros Zevallos, Luis; Crisosto, Carlos H.; Prunus; Centre for Agricultural Bioscience International; 2011; 238-259
Compartir
Items relacionados
Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.
-
Capítulo de Libro Methodologies for extraction, isolation, characterisation, and quantification of bioactive compounds.Título del libro: Health Promoting Properties of Fruits and VegetablesCools, Katherine; Vicente, Ariel Roberto ; Terry, Leon - Otros responsables: Terry, Leon - (CABI, 2011)