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dc.contributor.author
Viña, Sonia Zulma
dc.contributor.author
Lopez Osornio, Maria de Las Mercedes
dc.contributor.author
Chaves, Alicia Raquel
dc.date.available
2020-08-10T20:23:30Z
dc.date.issued
2007-05
dc.identifier.citation
Viña, Sonia Zulma; Lopez Osornio, Maria de Las Mercedes; Chaves, Alicia Raquel; Quality changes in fresh-cut celery as affected by heat treatment and storage; John Wiley & Sons Ltd; Journal of the Science of Food and Agriculture; 87; 7; 5-2007; 1400-1407
dc.identifier.issn
0022-5142
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/111362
dc.description.abstract
This work was intended to investigate the effect of thermal treatment (by immersion or heated air) on quality attributes of pre‐cut celery stored at 0 °C for 21 days. The evolution of organoleptic characteristics, weight loss, surface color, chlorophyll content, texture and microbiological counts were determined. Quality of cut celery mostly maintained its initial level up to 14 days at 0 °C, regardless of the treatment applied. The control and heated‐air‐treated samples experienced a similar evolution of surface color, chlorophyll content, texture and microbial counts. There was a slight advantage of the heated air treatment compared to the control, as measured by sensory parameters. The immersion treatment allowed a better retention of the original color and the total chlorophyll content of pieces. However, after 14 days at 0 °C, a more noticeable tissue softening along with rapid microbial development was observed. Copyright © 2007 Society of Chemical Industry
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
John Wiley & Sons Ltd
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
READY-TO-USE VEGETABLES
dc.subject
CELERY
dc.subject
HEAT-SHOCK
dc.subject
TEXTURE
dc.subject
CHLOROPHYLL
dc.subject
TOTAL AEROBIC POPULATION
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Quality changes in fresh-cut celery as affected by heat treatment and storage
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-07-20T20:20:04Z
dc.journal.volume
87
dc.journal.number
7
dc.journal.pagination
1400-1407
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Viña, Sonia Zulma. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Lopez Osornio, Maria de Las Mercedes. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chaves, Alicia Raquel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.journal.title
Journal of the Science of Food and Agriculture
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.2880
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.2880
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