Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Data on the physical characterization of oil in water emulsions

Zalazar, Aldana LourdesIcon ; Gliemmo, María FernandaIcon ; Campos, Carmen AdrianaIcon
Fecha de publicación: 12/2016
Editorial: Elsevier
Revista: Data in Brief
ISSN: 2352-3409
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

This article contains experimental data and images for the physical characterization of oil in water emulsions. Mentioned data are related to the research article “Effect of stabilizers, oil level and structure on the growth of Zygosaccharomyces bailii and on physical stability of model systems simulating acid sauces” (A.L. Zalazar, M.F. Gliemmo, C.A. Campos, 2016) [1]. Physical characterization of emulsions was performed through the evaluation of Span and Specific Surface Area (SSA) determined by light scattering using a Mastersizer. Furthermore, microscopy images were recorded by confocal scanning laser microscopy (CSLM). The latter are presented to collaborate in the analysis of emulsion microstructure.
Palabras clave: PHYSICAL CHARACTERIZATION , OIL IN WATER , EMULSIONS
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 201.4Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution 2.5 Unported (CC BY 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/110565
URL: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S235234091630539X
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.dib.2016.08.038
Colecciones
Articulos(OCA CIUDAD UNIVERSITARIA)
Articulos de OFICINA DE COORDINACION ADMINISTRATIVA CIUDAD UNIVERSITARIA
Citación
Zalazar, Aldana Lourdes; Gliemmo, María Fernanda; Campos, Carmen Adriana; Data on the physical characterization of oil in water emulsions; Elsevier; Data in Brief; 9; 12-2016; 96-99
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES