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dc.contributor.author
Carneiro, Candice N.
dc.contributor.author
Gomez, Federico Jose Vicente
dc.contributor.author
Spisso, Adrián Andrés
dc.contributor.author
Silva, María Fernanda
dc.contributor.author
Azcarate, Silvana Mariela
dc.contributor.author
De S. Dias, Fabio
dc.date.available
2020-07-22T19:26:29Z
dc.date.issued
2020-07
dc.identifier.citation
Carneiro, Candice N.; Gomez, Federico Jose Vicente; Spisso, Adrián Andrés; Silva, María Fernanda; Azcarate, Silvana Mariela; et al.; Geographical characterization of South America wines based on their phenolic and melatonin composition: an exploratory analysis; Elsevier Science; Microchemical Journal; 158; 105240; 7-2020; 1-7
dc.identifier.issn
0026-265X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/109960
dc.description.abstract
This study aimed to determine ellagic acid, vanillic acid, syringic acid, quercetin, and melatonin in samples of wines from Brazil, the São Francisco Valley region, and Argentina. The phenolic compounds and melatonin were determined by UPLC MS/MS. Quercetin was the compound found in major quantities in Argentine wines. In some bottles of Brazilian wines, vanillic acid and ellagic acid were found in higher bottles compared to Argentine wines. As for syringic acid, as selected filters in Brazilian wines, they were inferior in samples in Argentine wines. PCA and HCA were carried out to group the data obtained according to the region of origin of the wines.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier Science
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
wines
dc.subject
polyphenols
dc.subject
melatonin
dc.subject
characterization
dc.subject.classification
Química Analítica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Geographical characterization of South America wines based on their phenolic and melatonin composition: an exploratory analysis
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2020-07-21T19:58:48Z
dc.journal.volume
158
dc.journal.number
105240
dc.journal.pagination
1-7
dc.journal.pais
Países Bajos
dc.journal.ciudad
Amsterdam
dc.description.fil
Fil: Carneiro, Candice N.. Universidade Federal do Recôncavo da Bahia; Brasil
dc.description.fil
Fil: Gomez, Federico Jose Vicente. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Spisso, Adrián Andrés. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Silva, María Fernanda. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Azcarate, Silvana Mariela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa. Universidad Nacional de La Pampa. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Ciencias de la Tierra y Ambientales de La Pampa; Argentina
dc.description.fil
Fil: De S. Dias, Fabio. Universidade Federal da Bahia; Brasil
dc.journal.title
Microchemical Journal
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0026265X2032138X
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.microc.2020.105240
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