Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Geographical characterization of South America wines based on their phenolic and melatonin composition: an exploratory analysis

Carneiro, Candice N.; Gomez, Federico Jose VicenteIcon ; Spisso, Adrián AndrésIcon ; Silva, María FernandaIcon ; Azcarate, Silvana MarielaIcon ; De S. Dias, Fabio
Fecha de publicación: 07/2020
Editorial: Elsevier Science
Revista: Microchemical Journal
ISSN: 0026-265X
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Química Analítica

Resumen

This study aimed to determine ellagic acid, vanillic acid, syringic acid, quercetin, and melatonin in samples of wines from Brazil, the São Francisco Valley region, and Argentina. The phenolic compounds and melatonin were determined by UPLC MS/MS. Quercetin was the compound found in major quantities in Argentine wines. In some bottles of Brazilian wines, vanillic acid and ellagic acid were found in higher bottles compared to Argentine wines. As for syringic acid, as selected filters in Brazilian wines, they were inferior in samples in Argentine wines. PCA and HCA were carried out to group the data obtained according to the region of origin of the wines.
Palabras clave: wines , polyphenols , melatonin , characterization
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 682.1Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/109960
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0026265X2032138X
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.microc.2020.105240
Colecciones
Articulos(IBAM)
Articulos de INST.DE BIOLOGIA AGRICOLA DE MENDOZA
Articulos(INCITAP)
Articulos de INST.D/CS D/L/TIERRA Y AMBIENTALES D/L/PAMPA
Citación
Carneiro, Candice N.; Gomez, Federico Jose Vicente; Spisso, Adrián Andrés; Silva, María Fernanda; Azcarate, Silvana Mariela; et al.; Geographical characterization of South America wines based on their phenolic and melatonin composition: an exploratory analysis; Elsevier Science; Microchemical Journal; 158; 105240; 7-2020; 1-7
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES