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dc.contributor.author
Locatelli, Daniela Ana  
dc.contributor.author
Altamirano, Jorgelina Cecilia  
dc.contributor.author
Luco, Juan Maria  
dc.contributor.author
Norlin, Rikard  
dc.contributor.author
Camargo, Alejandra Beatriz  
dc.date.available
2017-09-07T18:40:08Z  
dc.date.issued
2014-02-15  
dc.identifier.citation
Locatelli, Daniela Ana; Altamirano, Jorgelina Cecilia; Luco, Juan Maria; Norlin, Rikard; Camargo, Alejandra Beatriz; Solid phase microextraction coupled to liquid chromatography: Analysis of organosulfur compounds avoiding artifacts formation; Elsevier; Food Chemistry; 157; 15-2-2014; 199-204  
dc.identifier.issn
0308-8146  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/23789  
dc.description.abstract
This work proposes the novel application of a microextraction technique, solid phase microextraction (SPME), coupled to liquid chromatography with UV detection (HPLC?UV) for the analysis of organosulfur compounds (OSCs) in garlic samples. Additionally, a comparative study of OSCs profiles obtained by SPME coupled to HPLC?UV and gas chromatography with flame photometric detector (GC?FPD), respectively; was carried out. This study provided complementary evidence about OSCs?s lability and ??artifacts?? formation during the analytical process. Raw, cooked and distilled garlic samples were considered. The target analytes were diallyl disulphide (DADS), diallyl sulphide (DAS), diallyl trisulphide (DATS), allicin, 3-vinyl- 4H-1,3-dithiin (3-VD), 2-vinyl-4H-1,2-dithiin (2-VD) and (E)- and (Z)-ajoene, which are the most important OSCs with biological activities present in raw and processed garlic. The coupling of SPME and HPLC showed to be reliable, fast, sensible and selective methodology for OSCs analysis.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Artifacts Spme  
dc.subject
Garlic Organosulphur Compounds  
dc.subject
Gc  
dc.subject
Hplc  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Solid phase microextraction coupled to liquid chromatography: Analysis of organosulfur compounds avoiding artifacts formation  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2017-07-13T18:15:23Z  
dc.journal.volume
157  
dc.journal.pagination
199-204  
dc.journal.pais
Países Bajos  
dc.journal.ciudad
Amsterdam  
dc.description.fil
Fil: Locatelli, Daniela Ana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Altamirano, Jorgelina Cecilia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Provincia de Mendoza. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales. Universidad Nacional de Cuyo. Instituto Argentino de Nivología, Glaciología y Ciencias Ambientales; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Luco, Juan Maria. Universidad Nacional de San Luis. Facultad de Química Bioquímica y Farmacia, ; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Norlin, Rikard. Swedish defence research agency; Suecia  
dc.description.fil
Fil: Camargo, Alejandra Beatriz. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias. Instituto de Biología Agrícola de Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales; Argentina  
dc.journal.title
Food Chemistry  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2014.02.010  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814614001769